K-Desserts : Modern Application of Korean Traditional Desserts
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Autor : Jeong Woon-kyung,Kim Jeong-hee, Lee Soo-yeon
Język wydania : Koreański
Tytuł oryginalny : K-디저트-트렌디 한식 디저트
Opis :
- Modny koreański deser łączący tradycję z nowoczesnością!
-Książka zawiera 50 przepisów na koreańskie deserowe przekąski i napoje!
-Popularyzacja koreańskich przekąsek, globalizacja koreańskich deserów i parowanie z winem!
Wraz z rozwojem kultury deserowej nasze tradycyjne desery, w tym ciastka ryżowe i hangwa, ugruntowały swoją pozycję jako desery, które wzbudzają zainteresowanie i miłość młodszego pokolenia, a także odradzają się jako środek komunikacji. Dodatkowo, w połączeniu z zachodnim pieczywem czy ciastkami, odrodziła się jako kolejna forma pożywienia wychodząca naprzeciw trendom tamtych czasów, przekształcając się w k-deser łączący przeszłość z teraźniejszością.
W dzisiejszych czasach obcokrajowcy również zwracają dużą uwagę na koreańskie jedzenie i picie, a nasze potrawy stają się znane ludziom na całym świecie jako znajoma kultura deserowa. Zgodnie z tym trendem trzech autorów spotkało się i opublikowało różnorodne fuzyjne desery, desery tradycyjne i napoje. Każdy proces receptury jest realistycznie przedstawiony, dzięki czemu osoby, które zapoznają się z tą książką, mogą z łatwością go przygotować.